De meerwaarde van studenten als Data Analist

Gepubliceerd op: 

9

-

11

-

2023

We spraken met Thijs Meerveld, Masterstudent Data Science aan de Universiteit van Tilburg en daarnaast Rick Franken, Data Controller binnen KlokGroep, het moederbedrijf van vier gerenomeerde ontwikkel- en bouwbedrijven: Van de Klok, Novaform, Heilijgers en Adriaan van Erk. Thijs is sinds september werkzaam als Data Analist bij KlokGroep via Maxflex.

-        Thijs Meerveld, Masterstudent Data Science


‘’Sinds kort ben ik werkzaam bij KlokGroep als Data Analist. Hier houd ik me vooral bezig met het verwerken van data en het vertalen van rapportagebehoeftes naar functionerende dashboards. Momenteel zijn we bezig met een grondige herstructurering met het doel bedrijfsprocessen te verbeteren via actief gebruik van data. Om hierin meegenomen te worden en deel uit te maken van deze herstructurering is een fantastische ervaring waar ik erg veel van opsteek. Tot nu toe is de feedback zeer positief en voel ik me erg op mijn plek binnen het bedrijf.

In de day-to-day ben ik veel bezig met verwerking van data, creatie van rapportages en overleg om meer te weten te komen over rapportagebehoeftes. Omdat ik, voordat ik de Data Science kant in mijn studie opgegaan ben, ook een bedrijfskundige achtergrond heb, is het voor mij ook erg interessant om te leren over de bedrijfsprocessen. KlokGroep is een erg open en toegankelijk bedrijf, waar iedereen elkaar kan benaderen, wat het voor mij weer een tof leerbedrijf maakt om veel op te steken.

Maxflex maakte de integratie in KlokGroep erg makkelijk. Ik had hiervoor geen ervaring met uitzendbureaus, maar vanaf het eerste gesprek bij Maxflex voelde ik me erg op mijn gemak. We hebben goed gesproken over de wensen van KlokGroep en die van mijzelf, en samen goed gekeken naar mijn ‘fit’ binnen het bedrijf. Ook na mijn sollicitatie was Maxflex erg betrokken. Ze checkten regelmatig in met mij of het allemaal goed ging en of ik tevreden was met mijn werk, en waren altijd zeer geïnteresseerd. Dit allemaal maakten mijn eerste weken bij KlokGroep een groot succes, en ik kijk erg uit naar de komende periode bij dit toffe bedrijf.’’

 

-        Rick Franken, Data Controller Klokgroep

‘’Sinds kort werkt Thijs bij ons als werkstudent Data Analist. Thijs vervult deze functie erg goed, hij is bekend met de nieuwste technologieën, leert erg snel en helpt ons om processen te vertalen naar data.

Thijs is als werkstudent erg flexibel en leergierig. Dit heeft ertoe geleidt dat hij zich heel erg snel eigen heeft gemaakt in onze data-tools en processen. Naast de techniek is de menselijke kant ontzettend belangrijk. Thijs vind het leuk om met collega’s het gesprek aan te gaan om zo processen  én de rapportagebehoefte goed in kaart te kunnen brengen. Voor ons zeer waardevol dat Thijs invulling aan beide aspecten kan geven.

Dankzij Maxflex hadden wij snel een Data Analist in huis. Voor ons ligt de meerwaarde van studenten in hun sterke motivatie, flexibiliteit en doordat ze zich snel eigen maken in processen, systemen en nieuwe technologieën.’’


❗Wil jij meer weten over de flexibele inzetbaarheid van talentvolle studenten als Data Analist, die de processen binnen jouw bedrijf kunnen optimaliseren? Of wil jij als student weten hoe jij via Maxflex studie-gerelateerde werkervaring op kan doen? Wij vertellen jullie er graag meer over!