Nieuws

Dit moet je weten als uitzendkracht!

Gepubliceerd op: 

23

-

11

-

2020

Als je via een uitzendbureau werkt heb je als uitzendkracht diverse rechten. Wij hebben deze even voor jullie op een rijtje gezet!

1. Als uitzendkracht heb je recht op toeslagen
Denk hierbij aan overwerkuren, onregelmatigheid of ploegenuren.

2. Als uitzendkracht heb je recht op vakantiedagen en pensioen

Tijdens het werken als uitzendkracht bouw je net als ieder ander vakantiedagen op, dit wordt opgebouwd over ieder gewerkt uur. Daarnaast bouw je vanaf een half jaar aan gewerkte weken ook pensioen op.

3. Als uitzendkracht heb je recht op hetzelfde salaris
Vaak wordt er gedacht dat je als uitzendkracht minder salaris verdient dan wanneer je direct in loondienst bent. Dit is niet waar! Als uitzendkracht ontvang je hetzelfde salaris als jouw collega. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat een ander meer verdient die (specifieke) ervaring heeft!

4. Als uitzendkracht heb je kans op een vaste baan

Na een tijdelijke aanstelling binnen een uitzendbureau bestaat er zeker een kans dat de uitzendkracht wordt overgenomen door het bedrijf. Ook Maxflex heeft hier al een aantal mensen blij mee mogen maken!

5. Opleidingen, trainingen en cursussen

Als uitzendkracht kun jij je ook zeker blijven ontwikkelen! Er zijn verschillende mogelijkheden om cursussen te doen en/of certificaten te halen. Bij interesse kun je ons altijd benaderen zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

6. Het aantal uitzendkrachten groeit

Er zijn steeds meer bedrijven die voor een samenwerking met een uitzendbureau kiezen! Hier zitten natuurlijk ook veel voordelen aan voor het bedrijf en de uitzendkracht zelf.

7. Maxflex staat voor jou klaar

Maxflex helpt en begeleidt waar nodig. Wij staan klaar voor al onze huidige uitzendkrachten en daarnaast natuurlijk ook voor werkzoekenden. Staat er geen geschikte vacature voor jou tussen? Onze koffie staat klaar om alsnog met jou in gesprek te gaan, wellicht kunnen we toch iets voor elkaar betekenen!